Dag 4

89,8
Morgon
Natten har gått bra och eftersom vi inte skulle upp till något idag så blev det sovmorgon till 8. Supernajs...!!
Sitter o smuttar chokladen idag. Den vill inte riktigt åka ner som sist men skam den som ger sig. Börjar sakna tuggandet väldigt mycket o det är ju bara dag 4 idag. Börjar ångra mig lite. Men jag tänker såhär. En dag i taget och om det helt plötsligt inte går längre så får jag gå över på LCD lite tidigare än tänkt och prova om det går bättre. Dessa fyra dagar har ju varit bra bara dom så nu sattsar jag på att klara en vecka iaf.

Idag blir de lekparkshäng med dottern o handling på Coop till resterandes veckans mat för de 2 andra i familjen.

Återkommer till kvällningen efter min första gruppträff.

Kväll
Jaha första gruppmötet avklarat. De va supertrevliga människor som va i precis samma livssituation. Började prata med dom direkt och det är så roligt när man går igenom samma sak. Folk förstår verkligen och kan relatera till sig själva. Så vi i denna grupp ska nu träffas varannan vecka det kommande året. Gud när man säger året känns det ju som en evighet.

Håller på att laga mat till familjen i vanlig ordning. Det blir fiskbullar o potatis idag. Typ en maträtt som jag älskar. Men jag känner mig taggad just nu. Ska värma ordning lite kycklingsoppa med mycket curry i o smaska i mig. Sedan blir de nog att gräva ner sig lite i skolböckern. Imorgon är de föreläsningar i skolan mellan 8.15 - 17:00. Jag har inte den blekaste aning om hur jag ska stå ut.

OVER AND OUT för mig

p.s tack för alla stöttande kommentarer..både här, på facebook och på mobilen !! Ni stärker mig verkligen. Nyfiken på vad vågen står på imorgon bitti..!!

Dag 3

90,4 kg
Morgon
sitter här och smuttar på en skogsbärshake. Den går ner, men inte direkt gott. Igår när jag gåt o lagt mig kände jag flera gånger att NEJ de går inte jag måste upp o äta något. Magen känns tom och konstig och tanken på att äta känns mer och mer lockande. Vi får se hur det går idag. Saknar något att tugga på.

Kväll
Efter en fruktansvärt lång dag i skolan med otroligt mycket information kände jag mig trött men framförallt hungrig när jag kom hem. Hämtade snuttungen på dagis. Gick ut me hunden, startade en disk o en tvättmaskin. Sedan kom maken hem o jag begav mig till bibblan i Linde. Fick tag på den boken jag behöver ha innan fredag iaf. Ska ju köpa 2 till imorgon. Det är fan inte billigt.

När jag kom hem från bibblan va jag så hungrig så tårarna va inte långt borta. Att sedan laga mat till make och dotter var hittills den största prövningen. Jag kände mig allmänt arg, trött, sur och hungrig.

Men kryddade på kycklingsoppan som stod på dagens meny och satte mig med familjen att äta. Och för varje (tugga är ju synd att säga) sked vart jag lite o lite mättare. Efter att hela soppan var nere kände jag mig mätt.

Pratade med mamma i telen idag med och hon kändes mycket mera stöttande idag. Det tycker jag är toppenskönt för vad hon tycker betyder väldigt mycket för mig.

Imorgon blir de första gruppträffen. Ska bli roligt o skönt att kunna dela upplevelser.

Nu ska jag göra lite välling till dottra och sen blir de sagostund innan hon ska sova. Själv ska jag måla klart en kista som ska bli "leksakslåda" i vardagsrummet.

Längtar tills o se vad vågen står på imorgon bitti...vilket förövrigt är en ledig dag för mig o liten


Dag 2

91,0kg
Morgon
Även idag bloggar jag på morgonen av dag 2. Vilket ju göra att än så länge är det ju inte så jobbigt.
Jag skrev morgon över texten så ska vi se om jag kan blogga lite ikväll också om hur dagen sedan fortskridit.

Igår provade jag även tomatsoppan och kycklingsoppan vilka var helt okej. Och man får ju krydda maten vilket gör att det dessa 2 soppor kommer garanterat gå jättebra att äta smakmässigt. Gröten kommer jag ALDRIG mer att röra vid. Ska åka till Itrim idag och köpa en skogsbär istället. Ska nog kolla om jag kan lämna tillbaka gröten i bruten förpackning annars får dom tillbaka den av mig.

Just nu sitter jag och sippar på chokladen vilket också känns som att det går att dricka. Det är väl ingen smaksensation men okej.

Idag börjar jag på universitetet, min första dag som blivande sjuksköterska är idag!!
Är lite spänd men mest förväntansfull!! Det ska bli så roligt!!

Kväll
Första dagen i skolan avklarat. Otroligt mycket att ta in och förstå. Blev nästan för mycket och det är ju inte bättre när kroppen går på lågvarv pga matbrist.
Annars har det gått bra idag tycker jag. Jag har svårt med dedär att dricka vatten. Måste bättre mig på det. Har nu börjat få en otroligt obehaglig smak i munnen, Typ starkt. Men jag blev varnad för det men trodde inte det skulle komma så fort.

Har provat de färdigblandade dryckerna idag och dessa va rena himmelriket. Riktigt goda..mumma..
Sen blev det tomatsoppa till kvällen som piffades upp med lite kryddor.

Min mor är väldigt bra på att tala om att hon är kritisk till min diet. Känner att det vore så mycket lättare om hon peppade mig istället med tillrop som att det är snart klart o du fixar det. Men icke...jaja nu får det bli sängen. Huvudvärken har hållit i sig idag med. Dag 7 så imorgon får den fan börja ge sig..!!


Första dagen

92,2 kg
Efter en rolig möhippa med MYCKET äta igår så gör vi ett avstamp. Nu börjar allvaret!!

Idag vägde jag inte mig på 92,2 kg på min våg hemma. Jag vet att min i Itrims vågar inte brukar vara av samma åsikt så jag får väl 2 olika resultat hela tidan.

Jag tänkte glad i hågen att jag börjar min dag me Itrims äpple och kanelgröt.

(Jag ska alltså gå på VLCD i 3 veckor nu för att sedan gå på LCD i ytterliggare 7 veckor)

Tog fram påsen o hälde upp den i en skål. Det luktade kanel och lite äpple. Blandade den med vatten och körde i micron i 1 min. Rörde ihop det och satte mig för att äta. Stoppade in en stor sked i munnen o...
Jag trodde jag skulle spy. Det var det äckligaste jag ätit på evigheter. Fick kvällningar hela tiden och eftersom
man måste äta upp alla portioner om dagen var det ju bara att fortsätta.

Tvingade i mig sked för sked och sköljde ner dom med stora mängder vatten. Försökte undvika att spy.
Nu några timmar senare har illamåendeet lagt sig och det är snart dags att prova nästa. Jag hoppas jag kan hitta något annat att äta för det där var sjukt äckligt.

Känner mig fortfarande motiverad till tusen. Har dock en otrolig huvudvärk som suttit i nu i typ 6 dagar. Jag hoppas verkligen den släpper snart.

Imorgon börjar universitetet också. Spännande det ska bli !!

Hörs imorgon..

OVER AND OUT

Ny livskraft sökes...

Efter hormonbehandlingar och en graviditet har min övervikt övergått till fetma. Jag mår ständigt dåligt över hur jag ser ut o hur jag mår. Det är 1 ½ år sedan jag fick min dotter. Jag skrev in mig på förlossningen på hela 107 kg. Hade jag inte haft värkar och annat o tänka på hade jag bara satt mig ner o deppat ihop.

14 dagar senare stod vågen på 94 kg och där har den i stort sett stannat sedan dess. Jag tror jag provat allt, vilket jag såklart inte har men jag orkar inte kämpa med dehär mera.

Idag va jog hos Itrim. Ett svenskt företag som har viktminskningsprogram. Det kommer kosta mig 645 kr/månad. Alltså svindyrt för en blivande student men det måste göras nu!!

Jag fick ställa mig på en våg där det gjordes förutom viktkontroll som visade på 90,8 kg, visning av hur mycket som va fett, hur mycket som va vätska och hur mycket som va resterande.

Jag skrev kontrakt och fick en tid imorgon för hälsoanalys. Som jag förstod det finns 3 vägar att gå.

Snabbt - varierat - vanligt

Snabbt byts alla protioner ut mot måltidsersättningar i upp till 12 veckor var av de 3 första innehåller endast 600 kcal per dag. Detta ökas sedan från vecka 4-12 till 800 kcal per dag och efter det så äter man varierat, Dvs 2 mål lagat o två ersättning för att slutligen äta vanlig mat i rätt mängd o på rätt sätt.

Jag hoppas jag för börja med snabbt. Samtidigt är jag livrädd för hur jag ska klara det. Men det måste gå.

Tänkte att den här bloggen ska få bli min viktdagbok över min viktresa med Itrim. Har läst andras och inspirerats. Jag ska ta bilder och lägga upp så andrakan följa min viktnedgång.

Nu gäller det...det är nu eller aldrig

Mer kommer imorgon...!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0